Fortuna Sittard stelt nieuwe hoofdtrainer aan: Daar droom je van

Fortuna Sittard stelt nieuwe hoofdtrainer aan: "Daar droom je van"

13-06-2019 18:52
24

Het is officieel: Fortuna Sittard heeft Sjors Ultee (32) aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Ultee volgt René Eijer op, die na het afgelopen seizoen besloot te stoppen. Ultee tekent in Limburg een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. 

"We kijken altijd naar kwaliteit, inhoud en of iets past in het totaalplaatje", legt technisch manager Sjoerd Ars uit op het clubkanaal van Fortuna. "En als je zijn cv erbij pakt zie je dat Sjors al heel wat jaartjes meeloopt in het betaalde voetbal. Hij kan bogen op behoorlijk wat ervaring die hij heeft opgedaan bij gerenommeerde Eredivisie-clubs. We zijn dan ook uitermate blij dat Sjors voor Fortuna Sittard heeft gekozen, want er hengelden meer eredivisionisten naar zijn handtekening."

Ook Ultee reageert op zijn aanstelling. "Ik ben trots dat ik aan de slag kan op Eredivisie-niveau bij een traditieclub als Fortuna Sittard. Daar droom je van als trainer en dan besef je dat al die jaren hard werken het meer dan waard zijn geweest. Ik kijk ontzettend uit naar de samenwerking met Kevin en Kristof en de rest van de staf en ben ervan overtuigd dat we met Fortuna Sittard opnieuw een geweldig voetbaljaar tegemoet gaan."

Ultee werkte maar liefst zeven jaar bij FC Utrecht. Hij was onder meer de assistent-trainer van Erik ten Hag, die naar Ajax vertrok. In 2016 maakte Ultee de stap naar FC Twente. Vorig jaar werkte hij bij Helmond Sport, waar hij herenigd werd met Robbie Alflen. Ultee werkte bij Utrecht al samen met Alflen. 

Ultee is volgend seizoen met zijn 32 jaar de jongste hoofdtrainer in de Eredivisie. Gonzalo Garcia Garcia van FC Twente is 35 jaar.