Servië stuurt bondscoach de laan uit na pak slaag en overweegt omstreden opvolger

Servië stuurt bondscoach de laan uit na pak slaag en overweegt omstreden opvolger

13-06-2019 22:21
13

De Servische voetbalbond heeft bondscoach Mladen Krstajic ontslagen. De oud-international wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor de pijnlijke 5-0 nederlaag tegen Oekraïne en moet het veld daarom ruimen.

Krstajic, die sinds eind 2017 bondscoach was van de Serviërs, haalde met zijn ploeg het WK van 2018 in Rusland. Daar stelde de ploeg teleur, maar toch hield de bond vertrouwen in de bondscoach. Na de 5-0 nederlaag in de EK-kwalificatiereeks tegen Oekraïne van een aantal dagen geleden was de maat toch vol. De 4-1 zege op Litouwen die volgde op het echec tegen Oekraïne maakte geen verschil meer voor Krstajic, zo valt te lezen in een statement op de site van de Servische bond.

Dus zal Dusan Tadic, Ajacied en sterspeler bij de Serviërs, binnen afzienbare tijd een nieuwe bondscoach kunnen begroeten. Lokale media schrijven dat Ljubisa Tumbakovic weleens de nieuwe eindverantwoordelijke zou kunnen gaan worden. Tumbakovic kwam onlangs nog in opspraak toen hij verstek liet gaan als bondscoach van Montenegro bij een interland tegen het niet erkende Kosovo, waarop hij werd ontslagen.