'PSV moet wachten op Braziliaan van 10 miljoen, maar heeft niet eeuwig de tijd'

'PSV moet wachten op Braziliaan van 10 miljoen, maar heeft niet eeuwig de tijd'

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 07:10vr 14-06-2019 om 07:10

PSV heeft verregaande interesse in de Braziliaan Lyanco Vojnovic, maar het binnenhalen van de 22-jarige Torino-verdediger is volgens het Eindhovens Dagblad geen abc'tje. De Eindhovenaren zullen in de eerste plaats moeten wachten totdat het vermaarde jeugdtoernooi van Toulon af is gelopen.

Lyanco en de zijnen hebben zich geplaatst voor de finale en nemen het zaterdag op tegen Japan. Als het toernooi in Toulon eenmaal achter de rug is, zal nog moeten blijken of de 22-jarige Braziliaan voldoende indruk heeft gemaakt op Torino. Lyanco kwam afgelopen seizoen niet aan de bak in Turijn en werd na de winterstop zelfs verhuurd aan Bologna, maar zou komend seizoen wellicht een nieuwe kans kunnen krijgen. Routinier Emiliano Moretti was afgelopen seizoen een vaste waarde in het hart van de verdediging, maar heeft inmiddels op 38-jarige leeftijd zijn carrière beëindigd.

Mocht Torino alsnog besluiten om Lyanco, in het bezit van een tot medio 2022 doorlopend contract, te verkopen, dan zal PSV volgens het Eindhovens Dagblad minstens tien miljoen euro op tafel moeten leggen. Of de nummer twee van de Eredivisie daaraan kan voldoen, is nog maar de vraag. PSV moet er eind juli al staan in de voorrondes van de Champions League: volgens het ED is het 'niet verantwoord om nog heel lang te wachten met een nieuwe aankoop voor de defensie' en is PSV wellicht genoodzaakt om snel door te schakelen naar een alternatief.

Het versterken van het hart van de defensie lijkt de hoogste prioriteit te hebben voor PSV. Daniel Schwaab vertrekt transfervrij, waardoor alleen Nick Viergever, Trent Sainsbury en de onervaren Armando Obispo overblijven als alternatieven.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat PSV de poulefase van de Champions League halen?

(1571 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws