De Boer en de zijnen voor lege tribunes pas na verlenging langs tweedeklasser

De Boer en de zijnen voor lege tribunes pas na verlenging langs tweedeklasser

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 07:33vr 14-06-2019 om 07:33

Het Atlanta United van trainer Frank de Boer heeft zich geplaatst voor de achtste finale van de US Open Cup, het bekertoernooi van de Verenigde Staten. Zonder moeite ging dat echter niet: tweededivisionist Charleston Battery werd pas na verlenging opzijgezet.

Het treffen werd eerder uitgesteld vanwege de slechte weersomstandigheden in Georgia en werd donderdagnacht (Nederlandse tijd) voor lege tribunes afgewerkt in het naburige Kennesaw. De Boer en zijn mannen begonnen desastreus. Na geklungel in de opbouw werd doelman Alec Kann verrast door een geplaatste inzet van Ian Svantesson: 0-1.

Atlanta begon aan een stormloop, waagde ruim dertig doelpogingen en trok de stand vlak voor tijd alsnog gelijk: spits Romario Williams frommelde uit een corner de 1-1 binnen. In de dertig extra minuten ging de regerend landskampioen erop en erover. Invaller Brandon Vazquez profiteerde tot twee keer toe van uitstekend voorbereidend werk van de eveneens ingevallen Justin Meram: 2-1 en 3-1.

Heel veel tijd om bij te komen van de moeizame bekerwinst krijgt Atlanta niet: in de nacht van dinsdag op woensdag staat de achtste finale, een uitwedstrijd tegen competitiegenoot Columbus Crew, al op het programma. De volgende competitiewedstrijd staat gepland voor donderdag 27 juni: het Canadese Toronto FC is dan de tegenstander.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws