Ronaldo neemt Oranje-talent onder zijn hoede: 'Ik kijk nog eens en ik zeg: néé!'

Ronaldo neemt Oranje-talent onder zijn hoede: 'Ik kijk nog eens en ik zeg: néé!'

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 08:05vr 14-06-2019 om 08:05

Leandro Fernandes verruilde PSV afgelopen zomer voor Juventus en kijkt nog elke dag zijn ogen uit in Turijn. De negentienjarige Nijmegenaar heeft al regelmatig mee mogen trainen met het eerste elftal van La Vecchia Signora.

Juventus deed er alles aan om hem in de watten te leggen, weet Fernandes nog. "Ik kreeg een rondleiding in het stadion en ik werd opgevangen door Paulo Dybala, Gonzalo Higuain, Douglas Costa en Pavel Nedved", vertelt hij breed lachend aan FunX. "Ik speelde met die jongens op FIFA en dan zeggen ze opeens: welkom. Dan kun je blijven lachen."

Zijn ontmoeting met Cristiano Ronaldo maakte echter de meeste indruk. "Opeens zie ik allemaal camera's in de gang, parfum, ik weet niet hoe sterk die was... En ik zie iemand boven iedereen uit steken. Ik kijk nog een keer en ik zeg: néé!" Fernandes heeft Angolese roots en kon daardoor een woordje Portugees spreken met Ronaldo. "Toen kregen we al een soort klik."

Sindsdien geldt Ronaldo als mentor van de Nederlandse jeugdinternational. "Wij hebben een goede band en ik praat vaak met hem. Als ik hem in de gym zie na de training, doe ik meteen mijn gympies aan en ga ik ook, omdat hij mij motiveert. Hij vroeg aan mij: waar zie jij jezelf over vijf jaar?" Fernandes moest het antwoord schuldig blijven. "Hij zei: je moet niet denken aan vijf jaar, maar aan vandaag. Je moet elke dag honderd geven en harder trainen dan iedereen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws