Hofland blijft Fortuna trouw en zoekt contact met PSV: 'Een paar spelers gepolst'

Hofland blijft Fortuna trouw en zoekt contact met PSV: 'Een paar spelers gepolst'

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 08:25vr 14-06-2019 om 08:25

Kevin Hofland zal ook volgend seizoen assistent-trainer van Fortuna Sittard zijn. De veertigjarige oud-verdediger van onder meer PSV en Feyenoord werkte vorig seizoen samen met René Eijer en zal binnenkort de acht jaar jongere Sjors Ultee de hand schudden.

Hofland moet zijn hoogste trainersdiploma's nog halen, maar had de afgelopen seizoenen al veel invloed in Sittard. Het leidde tot voorzichtige interesse her en der, laat hij weten aan 1Limburg. "Maar ik heb er nu geen behoefte aan om verder te kijken. Ik heb er vertrouwen in dat deze club de lijn kan doortrekken die we hebben ingezet." Hofland wijst op het tot 2022 doorlopende contract, dat hij afgelopen zomer signeerde. "Ik heb hier bewust voor vier jaar getekend."

Het duo Ultee-Hofland mag proberen om Fortuna voor het tweede seizoen op rij te behouden voor de Eredivisie. Op transfergebied staat nog het één en ander te gebeuren. José Rodriguez werd vorig seizoen gehuurd van FSV Mainz en Fortuna wil door met de Spanjaard. "We willen jongens aantrekken die écht willen komen. José is een van die jongens", aldus Hofland, die echter rekening moet houden met een vertrek van doelman Alexei Koselev en aanjager Mark Diemers. "Als er een club komt met een bedrag waar Fortuna mee kan leven, dan denk ik dat je een transfer niet tegen moet houden. Dat moet je die jongens ook gunnen."

Hofland overweegt ook om rond te kijken bij zijn oude club PSV, ook al heeft hij vorig seizoen weinig gehad aan zijn contacten in het Eindhovense. "Ik heb wel wat spelers gepolst. Maar niet meer dan dat." PSV bleek niet happig op één of meerdere transfers, aldus de voormalig Oranje-international. "Een club als PSV wil bijvoorbeeld vijf verdedigers in de selectie hebben. Dus zij laten een reservespeler niet makkelijk gaan, terwijl zo'n jongen waarschijnlijk niet veel speelt."

Poll

Zal Fortuna zich nog eens kunnen handhaven?

(3159 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws