Feyenoord op zoek naar Chinese sponsors: 'Kan voor hen ook aantrekkelijk zijn'

Feyenoord op zoek naar Chinese sponsors: 'Kan voor hen ook aantrekkelijk zijn'

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 10:55vr 14-06-2019 om 10:55

Feyenoord probeert momenteel voet aan de grond te krijgen in China. Algemeen directeur Jan de Jong van de stadionclub maakt deel uit van een Rotterdamse handelsmissie die is afgereisd naar Shanghai, meldt RTV Rijnmond.

De Jong hoopt in het Aziatische land interesse te wekken voor het sponsoren van Feyenoord. "Er zijn natuurlijk hartstikke veel Chinese bedrijven die ook in Nederland aan de weg proberen te timmeren", zegt hij tegen de regionale omroep. "Dat kan bijvoorbeeld door sponsoring, dus proberen we partijen te interesseren om sponsor te worden van Feyenoord."

De directeur ziet ook een andere mogelijkheid in Azië voor de club. "Er komt een groot project aan waarin 1,5 miljard geïnvesteerd moet worden", zegt hij, verwijzend naar Feyenoord City. "Misschien hebben Chinese partijen interesse om daar in te investeren. Voor hen kan het ook aantrekkelijk zijn."

Of de handelsmissie een succes is, is te vroeg om te zeggen. "Het is niet dat je één keer om de tafel gaat zitten. Er is een Chinese cultuur, daar moet je een beetje aan wennen en weten hoe dat gaat. Het gaat niet over één nacht ijs."

Onder meer rivaal Ajax is al enige tijd actief in China. De Amsterdammers strikten al diverse sponsors in het land en hebben een samenwerking met Guangzhou R&F FC.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws