'De Ligt gaat verpletterende indruk maken en verdrijft elke concurrent uit basis'

'De Ligt gaat verpletterende indruk maken en verdrijft elke concurrent uit basis'

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 11:36vr 14-06-2019 om 11:36

Voor welke Europese grootmacht Matthijs de Ligt ook kiest, hij hoeft geen enkele concurrent te vrezen. Dat stelt Jan van Halst, die denkt dat de negentienjarige verdediger bij iedere club meteen een basisplaats zal veroveren.

De Ligt lijkt hard op weg naar Paris Saint-Germain, waar hij meer kansen zou zien. FC Barcelona, dat al beschikt over Gerard Pique, Samuel Umtiti en Clement Lenglet, vist daardoor achter het net. Van Halst meent echter dat De Ligt zijn keuze niet af hoeft te laten hangen van mogelijke concurrenten.

"Ik heb het idee dat De Ligt zo'n verpletterende indruk gaat maken bij een eventuele nieuwe club, dat welke concurrent daar ook speelt de trainer voor De Ligt gaat kiezen", zegt Van Halst tegen Ajax Showtime. "Waar dat 'm in zit? Allereerst natuurlijk in zijn kwaliteiten, maar ook in de manier waarop hij zich in een elftal beweegt, zijn voorbeeldrol."

"Als je ziet hoe hij zich tegen Engeland herstelt van die fout en hoe de andere jongens zich daaraan optrekken… Op negentienjarige leeftijd al, dus dat wordt alleen nog maar beter", aldus de analist. "Ik denk dat hij een verpletterende indruk gaat maken, dus hij zal elke concurrent uit de basis verdrijven."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws