Eredivisie op zondagavond: 'FOX betaalt miljoenen, dus moet je inspelen op wensen'

Eredivisie op zondagavond: 'FOX betaalt miljoenen, dus moet je inspelen op wensen'

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 16:46vr 14-06-2019 om 16:46

Chris Woerts, expert op het gebied van commercie en sport, vindt het een goede stap dat Eredivisie-duels voortaan ook op zondagavond gespeeld gaan worden. Hij erkent dat het een belangrijke wens was van rechtenhouder FOX Sports.

De zender wil zo veel mogelijk duels kunnen uitzenden. "Als je kijkt naar inkomstenstromen, dan zie je dat de tv-gelden steeds belangrijker worden voor de begroting van de clubs. En als je dan kijkt naar momenten waarop televisie relevant is voor de voetbal dan is dat met name in de avonduren. Dan kom je automatisch uit bij de zondagavond", reageert Woerts tegenover het Algemeen Dagblad.

Niet alle clubs staan volgens de krant te juichen en ook fans reageren sceptisch. "Het zal even wennen zijn, maar feitelijk lopen wij al jaren achter op de rest van Europa. In Engeland, België, Frankrijk, Italië en Spanje wordt al jaren op zondagavond gevoetbald", stelt Woerts, die benadrukt dat rekening wordt gehouden met reisafstanden. Zo hebben stadgenoten Feyenoord en Sparta de primeur op zondag 4 augustus.

Woerts vindt het een goed signaal dat wordt geluisterd naar de grootste stakeholder, FOX Sports. "Dat betaalt miljoenen. Dus moet je ook inspelen op de wensen. Natuurlijk, het zal even lastig worden voor de fans, maar als je die duels goed inplant, ook logistiek, dan valt dat best te overzien. En met die zondagavondwedstrijd hebben clubs die Europees voetbal spelen een langere rustpauze."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws