'We mochten van De Jong niet voor vier uur terug zijn, anders kreeg je een boete'

'We mochten van De Jong niet voor vier uur terug zijn, anders kreeg je een boete'

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 22:40vr 14-06-2019 om 22:40

De inmiddels bij De Graafschap vertrokken trainer Henk de Jong ruimde tijdens de voorbereiding altijd tijd in voor vermaak. Ook tijdens de aanloop naar het afgelopen seizoen had de selectie van de Superboeren een gezamenlijke stapavond, vertelt aanvoerder Bart Straalman.

"We gingen op trainingskamp in Epe en tijdens de laatste avond mochten we niet voor vier uur 's nachts in het hotel zijn. Anders had je een boete", vertelt Straalman glimlachend tijdens de seizoensterugblik van FOX Sports. "En de meeste jongens hielden zich daar keurig aan. En Henk zelf? Nee, die zei: dat is voor de spelers zelf, daar ga ik me niet mee bemoeien. Ik denk dat hij met de staf een biertje bleef drinken in het café."

Straalman begrijpt de achterliggende gedachte achter de beslissing van De Jong, die volgend seizoen SC Cambuur onder zijn hoede heeft. "Ik heb alleen goede ervaringen. Met dat soort dingen creëer je een groep. Dat moet ook de kracht zijn van een club als De Graafschap, dat je met zijn allen probeert om alles eruit te halen. Dit soort teamuitjes helpen mee om dat gevoel bij iedereen op te wekken."

De Graafschap is er na een lang seizoen uiteindelijk niet in geslaagd om zich te handhaven in de Eredivisie. De laatste play-offwedstrijd tegen Sparta ging met 0-2 verloren, waardoor de Achterhoekers volgend seizoen weer in de Keuken Kampioen Divisie uit zullen komen. De van Telstar overgekomen Mike Snoei is de opvolger van De Jong.

Poll

Gaat Cambuur onder Henk de Jong een gooi naar promotie doen?

(5415 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws