'Ajax wees al 50 miljoen euro af en hoopt op 80 á 90 miljoen voor Neres'

'Ajax wees al 50 miljoen euro af en hoopt op 80 á 90 miljoen voor Neres'

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 08:19za 15-06-2019 om 08:19

David Neres is gelukkig in Amsterdam en Ajax hoopt misschien wel rond de tachtig á negentig miljoen euro voor hem te krijgen. Dat vertelt Telegraaf-journalist Marcel van der Kraan. Van der Kraan sluit niet uit dat Neres nog een jaar bij Ajax blijft.

"Ajax heeft al een Chinees bod van 50 miljoen op Neres gekregen. Dat is meteen van tafel geveegd door Marc Overmars", zegt Van der Kraan in de podcast van Sky Sports. "Dat bevestigt min of meer dat ze hem heel hoog inschatten en nóg meer voor hem hopen te krijgen in de toekomst. Hij is nog heel erg jong en heeft het naar z'n zin bij Ajax. Het is komende zomer misschien niet het juiste moment om hem te verkopen."

"We weten dat hij de ideale vleugelspeler is voor een aantal Premier League-clubs. Het hangt ook af van wat hij voor Brazilië gaat doen. Dat creëert ook interesse. Ajax heeft al 50 miljoen afgewezen en hoopt op tachtig á negentig miljoen euro. Ik zie hem nog een jaar bij Ajax blijven. Ook omdat Overmars duidelijk gemaakt heeft dat het onmogelijk is om opnieuw een goed figuur te slaan in de Champions League als hij het halve elftal verkoopt. Ze willen blijven waar ze zijn."

Ajax haalde de halve finale van de Champions League. "Ze hebben echt iets opgebouwd in Europa. Ajax kan misschien twee of drie spelers verkopen, maar niet vijf of zes en dezelfde resultaten verwachten in de Champions League. Ajax staat sterk in de schoenen wat Neres betreft."

Donny van de Beek
Van der Kraan durft zijn geld te zetten op een transfer van Van de Beek. "Ik denk dat de kans groot is dat hij vertrekt. Hij is een perfecte back-up voor veel clubs. Ik weet dat hij niet de nummer één is voor een aantal clubs."

"Ik heb in de Arena scouts gezien van Tottenham Hotspur, Manchester United, Everton, Liverpool en Newcastle United. Ze kijken ook naar andere spelers, maar we weten van de zaakwaarnemer dat de speler is bekeken. Het is een ideale speler voor de Premier League. Hij heeft de techniek en een grote tank. Clubs hebben een nummer één, maar kunnen die niet altijd vinden. Als het komt, komt het. Ik denk dat hij wel interesse heeft in de Premier League, meer dan in de Bundesliga of Serie A."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws