Van Hooijdonk tipt 'De Jong' van Oranje Vrouwen bij Wiegman: Beste speelster

Van Hooijdonk tipt 'De Jong' van Oranje Vrouwen bij Wiegman: "Beste speelster"

15-06-2019 09:55
16

Pierre van Hooijdonk pleit voor een wisseling in het elftal van Nederland. Na de met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland vindt de analist dat bondscoach Sarina Wiegman iets aan haar opstelling moet doen.

"Het was erg statisch. Als je de andere landen bekijkt, vind ik dat daar qua dynamiek een groot verschil is met wat Nederland op de mat legde", zegt Van Hooijdonk bij Veronica. "Je hoopt dat het in de tweede helft beter wordt, maar ik denk dat er wat gewisseld zal moeten worden."

Van Hooijdonk denkt dat Merel van Dongen op de linkerkant moet spelen om het makkelijker te maken voor Lieke Martens, maar vindt ook dat er op het middenveld iets moet veranderen. "Roord heeft het ook heel goed gedaan. Dat is een heel dynamische en moderne middenvelder. Dan zal daar ook iemand moeten sneuvelen."

"Wie? Dat wordt mij betreft dan Sherida Spitse, omdat ik Jackie Groenen de Frenkie de Jong van het Nederlandse team vind. Dat is misschien wel de beste speelster. Die haal je er niet af. Ze heeft meer creativiteit in haar grote teen dan de meesten. Ze kan het spel versnellen, wat voor Spitse gewoon wat lastig is."