LIVE: Miedema schiet 3-1 binnen en stelt overwinning veilig (gesloten)

LIVE: Miedema schiet 3-1 binnen en stelt overwinning veilig (gesloten)

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 16:37za 15-06-2019 om 16:37

De Oranje Leeuwinnen van Sarina Wiegman begonnen het WK dinsdag met een minimale overwinning op Nieuw-Zeeland. Pas in de extra tijd kopte invalster Jill Roord Nederland naar de overwinning. Zaterdagmiddag wacht Kameroen: met een overwinning kan Oranje een grote stap zetten richting de achtste finale. VoetbalPrimeur houdt je live op de hoogte.

Over de opstelling van Oranje ontstond de afgelopen dagen veel discussie. Zo viel Roord uitstekend in tegen Nieuw-Zeeland, maar ook Lineth Beerensteyn en Merel van Dongen maakten indruk in hun invalbeurt. Het Oranje-middenveld en Dominique Bloodworth en Kika van Es hadden juist een minder gelukkige middag.

Toch staat Wiegman niet bekend als iemand die snel veel wijzigingen doorvoert. Achterin moet de bondscoach wel een wijziging doorvoeren. Stefanie van der Gragt kan niet spelen. Zij wordt vervangen door Anouk Dekker, die tegen Nieuw-Zeeland nog ontbrak door een schorsing.

Opstelling Oranje: Van Veenendaal; Van Lunteren, Dekker, Bloodworth, Van Es; Groenen, Van de Donk, Spitse; Van de Sanden, Miedema, Martens.

Kameroen begon het WK met een 1-0 nederlaag tegen Canada. Op slag van rust tekende Kadeisha Buchanan in die wedstrijd voor de enige treffer.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws