Braziliaanse media kritisch op individualistische Neres: 'Hij liet dat na'

Braziliaanse media kritisch op individualistische Neres: 'Hij liet dat na'

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 12:08za 15-06-2019 om 12:08

Brazilië won zijn eerste groepswedstrijd op de Copa América met 3-0 van Bolivia, maar het spel van de Goddelijke Kanaries kon slechts matig bekoren. Onder meer de prestatie van David Neres wordt met gemengde gevoelens ontvangen.

Neres begon als linksbuiten aan de wedstrijd, maar kon zijn stempel niet echt drukken. 'Neres was een goede optie aan de linkerkant', schrijft ESPN over het optreden van de Ajax-aanvaller. 'Hij was bekwaam in de één-tegen-één-duels, maar hij liet na om zijn teamgenoten te bedienen.' De sportzender waardeert het optreden van Neres met een 6,5.

Datzelfde cijfer krijgt de 22-jarige dribbelaar van Globo Esporte. 'In vergelijking met zijn optredens bij Ajax, was hij in de eerste helft minder beweeglijk en stond hij vastgeplakt aan de zijlijn. Hij had de loopacties van Robert Firmino niet op tijd in de gaten en zag ook andere teamgenoten over het hoofd. Hij deed het beter in de tweede helft, net als het hele team.'

Bem Paraná is nog wat kritischer op de individualistische Ajacied. 'Hij zocht vaak de individuele actie, maar dat ging regelmatig fout', schrijft de nieuwssite. Neres krijgt dan ook het laatste cijfer van alle spelers van het Braziliaanse elftal: een 5.

Over Philippe Coutinho zijn de media eensgezind. De FC Barcelona-speler stond op en nam de Seleção bij de hand zonder Neymar. Zo krijgt hij van Globo Esporte een 8.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws