Neres blij dat hij bij Ajax is gebleven: 'Ze deden goed en verleidelijk aanbod'

Neres blij dat hij bij Ajax is gebleven: 'Ze deden goed en verleidelijk aanbod'

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 12:48za 15-06-2019 om 12:48

David Neres is nog altijd blij dat Ajax in januari een transfer naar China dwarsboomde. De 22-jarige aanvaller denkt niet dat hij anders zijn debuut op de Copa América had gemaakt. Neres won met Brazilië het eerste groepsduel van Bolivia met 3-0.

Neres blikt in gesprek met het Algemeen Dagblad terug op de interesse van Guangzhou Evergrande tijdens de winterstop. "Ze deden een goed aanbod en het was verleidelijk, omdat ik niet alles speelde in de eerste seizoenshelft", vertelt de buitenspeler. "Ik vroeg me af wat het beste voor mij was. Als ik naar China was gegaan, was het allemaal anders gelopen."

"Ik had de rest van het seizoen niet willen missen", vervolgt Neres. "We hebben daarna gewonnen van Real Madrid en Juventus en ik speel nu in het nationale elftal. Ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt." Mogelijk komt hij tijdens de Copa América Ajax-teamgenoot Nicolas Tagliafico of oud-ploeggenoot Davinson Sánchez nog tegen. "Ik denk dat we maar een weddenschap moeten afsluiten. En die wil ik winnen."

"Er staat veel druk op Brazilië om de Copa América te winnen", beseft Neres. "Dat voelt zwaar, maar we moeten ermee leven. Ik heb vertrouwen in ons team en ik weet dat ze mij kunnen gebruiken. De volgende wedstrijden wil ik nog meer laten zien zodat we krijgen wat we willen: de beker."

Poll

Is Neres al goed genoeg voor de Europese top?

(1798 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws