Van Dijk snelste Champions League-speler dankzij ongelooflijke sprint tegen Barça

Van Dijk snelste Champions League-speler dankzij ongelooflijke sprint tegen Barça

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 13:37za 15-06-2019 om 13:37

Virgil van Dijk is de snelste speler van het afgelopen Champions League-seizoen. Niet een speler trok een rappere sprint dan de centrale verdediger van Liverpool, zo meldt de UEFA

Op 1 mei speelde Liverpool de heenwedstrijd in de halve finale van de Champions League op bezoek bij FC Barcelona. Bij een 3-0 achterstand in Camp Nou en met al meer dan negentig minuten gespeeld perste Van Dijk er een supersprint uit (beelden onderaan artikel). Hij doorkruiste bijna het hele veld en tikte een topsnelheid van 34,5 kilometer per uur aan. 

Een aantal spelers kwam in de buurt van de recordsnelheid, maar niemand wist hem te evenaren. Leroy Sané kwam wel heel dichtbij: hij haalde tegen TSG Hoffenheim een snelheid van 34,4 kilometer per uur. Nemanja Radonjic (Rode Ster Belgrado) en Kyle Walker tikten dit seizoen 34,2 kilometer per uur aan.

Van Dijk heeft een bijzonder goed seizoen achter de rug. Met Liverpool eindigde hij vlak achter kampioen Manchester City en won hij de Champions League. Ook persoonlijk ging het de aanvoerder van het Nederlands elftal voor de wind: hij werd uitgeroepen tot speler van het jaar in de Premier League.

Bekijk hieronder de snelste sprint van het afgelopen Champions League-seizoen:

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws