Go Ahead Eagles heeft nieuwe hoofdtrainer te pakken na pijnlijk vertrek Stegeman

Go Ahead Eagles heeft nieuwe hoofdtrainer te pakken na pijnlijk vertrek Stegeman

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 13:15za 15-06-2019 om 13:15

Jack de Gier is komend seizoen hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. Dat meldt de club uit Deventer zaterdagmiddag via de officiële kanalen.

Club en trainer hebben een mondeling akkoord bereikt en wanneer De Gier terugkeert van vakantie zal hij een eenjarig contract signeren bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. De vijftigjarige oefenmeester speelde tijdens zijn carrière als speler een jaar op de Vetkampstraat en keert nu terug als oefenmeester.

Go Ahead Eagles liep eind mei op tragische wijze promotie naar de Eredivisie mis. In de slotseconden sloeg RKC Waalwijk toe. Niet veel later verraste trainer John Stegeman door over te stappen naar rivaal PEC Zwolle. 

De clubleiding had meerdere namen op het lijstje staan om Stegeman op te volgen, waaronder De Gier. "In de gesprekken met Jack hebben we een goed beeld gekregen van zijn manier van werken", reageert technisch manager Paul Bosvelt.

"We proefden daarnaast een grote motivatie om de successen die hij eerder vierde bij Almere City FC een vervolg te geven, ook met de ervaring die hij vorig jaar heeft opgedaan toen het minder ging." Begin april werd De Gier na een dramatische reeks ontslagen als trainer van NEC.

De Gier: "Onze voetbalvisies passen goed bij elkaar. Als trainer sta ik voor aanvallend voetbal, waarbij 'alles geven' de basis is. Wat dat betreft willen we de lijn van afgelopen seizoen doortrekken. Daarnaast is individuele ontwikkeling van spelers een van de speerpunten van de club en mijzelf. Met name tijdens mijn periode bij Almere City FC hebben meerdere spelers mooie transfers kunnen maken, doordat ze zich stormachtig ontwikkelden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws