KNVB en FOX 'hard teruggefloten' door Eredivisie-clubs na 'zondagavondplan'

KNVB en FOX 'hard teruggefloten' door Eredivisie-clubs na 'zondagavondplan'

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 14:56za 15-06-2019 om 14:56

Eredivisie-clubs hebben behoorlijk afkeurend gereageerd op het idee om competitiewedstrijden op zondagavond te gaan afwerken. De KNVB en rechtenhouder FOX Sports zagen het wel zitten, maar zijn volgens het Algemeen Dagblad 'hard teruggefloten' door de clubs. 

In een uitgelekt competitieschema was vrijdag te zien dat er vanaf komend seizoen ook een wedstrijd op zondag om 20.00 uur gespeeld zou gaan worden. Toen later die dag het officiële conceptschema naar buiten werd gebracht door de KNVB, waren die wedstrijden weer onderverdeeld op de tijdstippen die afgelopen seizoen ook al gehanteerd werden. 

Het idee werd in het leven geroepen om onder meer de Europees spelende clubs meer rust te kunnen geven. In onder meer Spanje, Italië en Frankrijk zijn zondagavondwedstrijden al heel gebruikelijk. Toch vond het plan uiteindelijk geen doorgang, 'omdat dit een te grote impact heeft op het merendeel van de lokale autoriteiten en de supporters'. 

De clubs waren in april nog positief over het plan, omdat er toen gesproken werd over een incidentele zondagavondwedstrijd. Vrijdag werden de clubs geconfronteerd met maar liefst achttien zondagavondwedstrijden, waarna er veel protest kwam. "Wij zijn geen voorstander van voetballen op zondagavond 20.00 uur", zegt Sparta-directeur Manfred Laros tegen het AD

Laros legt uit: "Voor veel mensen is de zondag een familieavond, waar 'met het bord op schoot' naar de televisie wordt gekeken. Vind op zo'n avond maar eens vrijwilligers, die rond wedstrijden willen helpen. En wat te denken van jeugdige supporters die een dag later weer naar school moeten?"

Poll

Ben jij voor of tegen de zondagavondwedstrijd in de Eredivisie?

(1828 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws