Overstap bevalt Polak goed: 'Mannen zijn fysiek, vrouwen piepen en mauwen minder'

Overstap bevalt Polak goed: 'Mannen zijn fysiek, vrouwen piepen en mauwen minder'

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 15:30za 15-06-2019 om 15:30

Sjaak Polak heeft de kans laten lopen om zijn trainerscarrière voort te zetten in het buitenland, onthult hij in gesprek met Omroep West. De oud-prof van onder meer FC Twente, ADO Den Haag en Sparta werkte de afgelopen twee seizoenen bij amateurclub SJC en traint komend seizoen de vrouwen van ADO Den Haag.

De 43-jarige Polak had over interesse niet te klagen. "Ik kon wel naar het buitenland. Dat is mijn ambitie nog steeds, maar je moet kansen krijgen en nu heb ik de kans gekregen om bij mijn cluppie ADO de vrouwen te gaan trainen", vertelt hij aan Omroep West. "Er was een Amerikaanse club die interesse toonde. Ook een laag geklasseerde club in Engeland zocht via Messenger contact, maar ik heb echt bewust gekozen om in Nederland te blijven."

De overstap van het mannen- naar het vrouwenvoetbal is Polak vooralsnog goed bevallen. "Bij de mannen is het fysieker en harder. Meiden geven elkaar een tikkie, vragen gelijk hoe het gaat en daarna gaan ze weer door. Vrouwen piepen en mauwen niet zoveel", heeft hij inmiddels ondervonden. De vrouwen van ADO hebben onder Polak weinig reden tot klagen. "En ik ben al even bezig. Ze werken hard en willen graag voetballen. Komen allemaal lachend binnen en maken plezier."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws