Oranje-goalie met stomheid geslagen: 'Ik ben even in shock, ik ga zo even langs'

Oranje-goalie met stomheid geslagen: 'Ik ben even in shock, ik ga zo even langs'

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 18:18za 15-06-2019 om 18:18

Oranje-doelvrouw Sari van Veenendaal wist niet wat ze hoorde toen ze begreep dat Vivianne Miedema haar zestigste interlandgoal voor Oranje had gevierd met een koprol. Van Veenendaal was met stomheid geslagen.

"Ik ben even in shock, ik ga zo even langs", aldus Van Veenendaal voor de camera van FOX Sports als ze hoort dat Miedema de 3-1 tegen Kameroen vierde met een koprol. "Nou goed: ik denk dat het misschien ook wel opluchting is en heel veel blijdschap. Als Viev begint te scoren, mogen we daar heel blij mee zijn. Het is makkelijk om nu te zeggen dan blijf je scoren, maar ook dan leggen we weer extra druk op haar wat we gewoon niet moeten willen."

Miedema was tegen Kameroen tweemaal trefzeker en loste daardoor Manon Melis af als all-time topscorer van Oranje. "Ik heb al heel lang geleden met m'n broertje ooit een keer afgesproken: als-ie ooit een keer komt, dan doe ik een koprol", aldus Miedema tegenover Voetbal International over de koprol. "Uiteindelijk ging het om de overwinning, maar dit is wel iets waar je als speelster van moet genieten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws