Sport: Barça houdt De Ligt-miljoenen op zak en wil investeren in Guerreiro

Sport: Barça houdt De Ligt-miljoenen op zak en wil investeren in Guerreiro

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 20:11za 15-06-2019 om 20:11

FC Barcelona heeft zijn zinnen gezet op Borussia Dortmund-back Raphaël Guerreiro, meldt Diario Sport zaterdag. De 25-jarige Fransman met de Portugese voetbalnationaliteit wordt naar verluidt gezien als de gedroomde concurrent voor Jordi Alba.

Volgens Sport was FC Barcelona oorspronkelijk van plan om een transfervrije linksback aan de selectie toe te voegen: de namen van Alberto Moreno (Liverpool) en Filipe Luis (Atlético Madrid) passeerden al de revue in het geruchtencircuit. Nu Matthijs de Ligt echter niet voor de Spaanse landskampioen lijkt te kiezen, kan men echter geld vrijmaken voor een linksback: Guerreiro ligt nog één jaar vast in Dortmund, dat dus een transfersom kan vragen.

Barça wilde in 2016, toen Guerreiro zich met Portugal tot Europees kampioen kroonde, al zakendoen. De toenmalige speler van FC Lorient achtte zichzelf toen nog niet rijp voor een verhuizing naar Catalonië en koos voor Borussia Dortmund. Drie jaar na dato zou het alsnog van een samenwerking kunnen komen: BVB is voor 25 miljoen euro bereid om mee te werken aan een transfer, aldus Sport.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws