Jansma bood diensten aan bij Veronica Inside: 'Ik dacht: die hebben een probleem'

Jansma bood diensten aan bij Veronica Inside: 'Ik dacht: die hebben een probleem'

Gepubliceerd: zondag 16 juni 2019 om 10:10zo 16-06-2019 om 10:10

Toen Johan Derksen eerder dit jaar van de trap viel en daardoor even uit de running was, bood vriend en collega Kees Jansma aan om de plek van Derksen in te nemen bij talkshow Veronica Inside. Jansma bevestigt dat in gesprek met Volkskrant Magazine. 

"Niet dat ik het graag wilde. Maar ik heb met Johan veel meegemaakt. Ik ken hem kwetsbaar, ik ken de ellende in zijn leven. Ik herinner me nog dat zijn eerste vrouw, zoveel jaren geleden, van de trap viel en overleed. Dat gebeurde in de tijd dat ik nauw met hem samenwerkte, en ik zag wat het met hem gedaan heeft", aldus Jansma.

"En nu flikkert hij, godbetert, van de trap. Dus ja, dan pak ik de telefoon. Dat is geen grote daad, maar ik dacht: die hebben daar nu een probleem, als Derksen in het ziekenhuis ligt. En misschien vindt Johan het een sof, en zullen andere mensen er niets van begrijpen, maar dat kan me niets schelen. Ik heb gezegd: ik ben er als jullie me nodig hebben. Ze zijn er, overigens, volkomen terecht, niet op ingegaan. Prima."

Begin april belandde Derksen in het ziekenhuis. Tegen alle verwachtingen in schoof hij amper twee weken later weer aan bij VI. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws