PSV bijvoorbeeld haalt nu al kinderen van acht jaar hier weg

"PSV bijvoorbeeld haalt nu al kinderen van acht jaar hier weg"

Gepubliceerd: zondag 16 juni 2019 om 11:30zo 16-06-2019 om 11:30

Het gepromoveerde FC Twente is druk bezig om de eens zo succesvolle jeugdopleiding van de club weer naar een hoger niveau te tillen. Technisch directeur Ted van Leeuwen vertelt dat in gesprek met De Twaalfde Man. 

"De jeugdacademie is een aantal jaren onderontwikkeld gebleven, maar we hebben er afgelopen seizoen onder leiding van Evert Bleuming aardige stappen in gemaakt", aldus Van Leeuwen in een groot interview met het supportersmagazine, geciteerd door Twente Insite. 

"Talenten worden ook in deze regio geboren. Je kunt ze nog wel vinden hoor, maar het is niet meer zo gemakkelijk ze te houden. PSV bijvoorbeeld haalt nu al kinderen van acht jaar hier weg."

Versterkingen
Van Leeuwen richt zich momenteel vooral op de selectie van het eerste elftal. Kampioen Twente wil zich op meerdere posities versterken. "We zoeken in de categorie voetballers die bij grote clubs op het randje zitten. Het kan zijn dat een enkeling met een aflopend contract toch nog blijft. Voor het eerst sinds jaren zitten we aan de voorkant van de transferwindow te winkelen."

Twente wist Paul Verhaegh, Julio José Pleguezuelo en Lindon Selahi al te strikken voor 2019/20. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws