'Napoli benoemt Aké tot Plan B en denkt aan bod van dertig miljoen euro'

'Napoli benoemt Aké tot Plan B en denkt aan bod van dertig miljoen euro'

Gepubliceerd: zondag 16 juni 2019 om 13:52zo 16-06-2019 om 13:52

Nathan Aké is nog steeds in beeld bij Napoli, maar zijn komst geniet niet de hoogste prioriteit, schrijft La Gazzetta dello Sport zondag. De 24-jarige verdediger van Bournemouth komt bij de Napolitanen pas in beeld, wanneer AS Roma-verdediger Kostas Manolas niet haalbaar blijkt.

De 28-jarige Griek ligt nog tot medio 2022 vast bij de Giallorossi: Napoli zal dus een fikse transfersom op tafel moeten leggen. Wanneer de beide Italiaanse topclubs er niet uitkomen, zal het vizier volgens La Gazzetta verschuiven naar Aké. Afgelopen winter is er al contact geweest tussen Napoli en Bournemouth, dat toen veertig miljoen euro vroeg.

De nummer twee van het voorbije Serie A-seizoen vond dat bedrag toen nog veel te gortig, maar is een half jaar later bereid om een beetje water bij de wijn te doen. Mocht Manolas te duur blijken, dan kan Bournemouth waarschijnlijk een bod van dertig miljoen euro op Aké verwachten. De bij Feyenoord en Chelsea opgeleide verdediger kwam in 2017 voor circa 23 miljoen over van Chelsea en staat nog drie seizoenen onder contract.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zou Napoli een goede club zijn voor Aké?

(885 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws