Grote uitverkoop bij Real Madrid: compleet elftal van 380 miljoen euro moet moven

Grote uitverkoop bij Real Madrid: compleet elftal van 380 miljoen euro moet moven

17-06-2019 10:30
50

Dik 300 miljoen euro gaf Real Madrid reeds uit aan nieuwe spelers. Nu heeft trainer Zinedine Zidane zijn vizier gericht op de peperdure Paul Pogba. Maar wacht: voordat De Koninlijke nóg meer kan investeren in een nieuw topteam, moet de bezem door de selectie. Een heel elftal - letterlijk - aan grote namen is af te halen in Bernabéu. 

Toen Zinedine Zidane verrassend terugkeerde bij Real Madrid, beloofde voorzitter Florentino Pérez plechtig dat zijn succestrainer deze zomer aan een nieuwe ploeg mag gaan bouwen. Geld is geen probleem in Santiago Bernabéu. Pérez is de daad op indrukwekkende wijze bij het woord aan het voegen. De transfermarkt moet in heel Europa nog op gang komen en Real heeft doodleuk al honderden miljoenen euro's gespendeerd aan Eden Hazard (100 miljoen), Luka Jovic (60 miljoen), Eder Militao (50 miljoen) en Ferland Mendy (48 miljoen). Dat is nog eens doorpakken. 

Uitverkoop
Paul Pogba moet nu de kers op de Madrileense taart worden. De Franse Manchester United-middenvelder heeft nooit een geheim gemaakt van zijn droom om ooit eens het maagdelijk witte shirt van Real te dragen. Het statement dat Pogba zondag naar buiten bracht, is ongetwijfeld de opmaat naar een wekenlange transfertango tussen United, Real en niet te vergeten zaakwaarnemer Mino Raiola.


Hoewel de berg euro's in het pakhuis van Dagobert Pérez soms oneindig hoog lijkt, is men er in Spanje van overtuigd dat Real toch echt eerst een aantal dure krachten van de loonlijst moet schrappen voordat het de zomerse uitgaven kan opkrikken naar dik 400 miljoen euro. Al is het alleen maar omdat de UEFA aandachtig meekijkt en ook - of zelfs - De Koninklijke zich aan bepaalde regels en afspraken dient te houden. 

Het mes moet, kort samengevat, in de selectie. Als niet snel afscheid wordt genomen van een groot aantal spelers, moet voor de eerste training van het nieuwe seizoen een extra kleedkamer worden ingericht. Een compleet elftal moet moven, en liefst zo snel mogelijk, want Zidane wil begin juli met een frisse, afgeslankte spelersgroep de jacht op FC Barcelona openen. 

Wie al een tijdje staat te trappelen om zijn koffers te pakken, is Keylor Navas. Na de komst van Thibaut Courtois belandde de Costa Ricaanse goalie afgelopen seizoen op de bank. Benfica zou hem willen hebben. Ook backs Theo Hernández (links) en Álvaro Odriozola (rechts) kunnen volgens Spaanse media op zoek naar een nieuwe club. Omdat Zidane met Sergio Ramos, Raphaël Varane en aankoop Militao over drie volwaardige centrale verdedigers beschikt, is de verwachting dat ook Nacho óf Jesús Vallejo deze zomer afzwaait. 


De namen die op het middenveld in het oog springen, zijn James Rodriguez en Isco. De twee stilisten zouden bij veel Europese topclubs direct in de basis staan. Zidane heeft graag dat de twee snel vertrekken, zodat er een plekje vrij komt voor Pogba. SSC Napoli is volgens diverse media bezig met de komst van James. Mateo Kovacic werd afgelopen seizoen verhuurd aan Chelsea en op korte termijn moet blijken of The Blues hem definitief inlijven. Dani Ceballos wordt gelinkt aan Tottenham Hotspur en diverse clubs uit de Primera Division. 

Bale
Na de komst van Jovic en supertalent Rodrygo (Santos, 45 miljoen) beschikt Zidane over acht spelers voor drie posities in de voorhoede. Concurrentie is wenselijk, maar de huidige situatie is iets te veel van het goede. De status van Gareth Bale is bekend: Real wil liever vandaag dan morgen van de Welshman af. Het megasalaris van Bale en zijn contract, dat nog drie seizoenen doorloopt, staan een soepel vertrek echter in de weg. Een verhuur zou uiteindelijk een optie kunnen zijn. Ook Marco Asensio staat op de nominatie om bij een goed bod te verkassen. 

Over Martin Odegaard is natuurlijk veel gezegd en geschreven. Het Noorse wonderkind staat in de belangstelling van Ajax en Bayer Leverkusen en Real is mogelijk bereid om hem te verkopen. Bij een transfer is De Koninklijke wél van plan om een terugkoopclausule af te dingen, zodat Odegaard in de toekomst - zoals dat met bijvoorbeeld Dani Carvajal gebeurde - voor een afgesproken prijs weer kan worden ingelijfd. 

380 miljoen euro
De overbodige XI van Real Madrid is volgens de cijfers van Transfermarkt.com liefst 380 miljoen euro waard. Isco, Asensio en Bale zijn met een prijskaartje van ieder 60 miljoen euro de duurste spelers, met James (50 miljoen) in hun kielzog. Ook Kovacic (35) en Ceballos (30) zouden het transferbudget van Zidane een flinke impuls kunnen geven. Maar wie is bereid om de hoofdprijs te betalen voor spelers die het grote Real liever kwijt dan rijk is?