Mundo Deportivo: Barcelona denkt na De Jong en De Ligt aan derde Ajacied

Mundo Deportivo: Barcelona denkt na De Jong en De Ligt aan derde Ajacied

17-06-2019 10:33
85

Matthijs de Ligt is niet de enige Ajacied die op het lijstje van FC Barcelona staat. Kasper Dolberg zou volgens Mundo Deportivo óók naar Camp Nou kunnen verkassen, al is die interesse een stuk minder concreet.

Barça weekte in januari Frenkie de Jong lso bij Ajax en werkte sindsdien aan de komst van meer spelers, maar de zoektocht naar versterkingen verloopt met horten en stoten. El Mundo Deportivo verwacht dat de Spaanse kampioen nog vijf spelers wil halen deze zomer.

Antoine Griezmann komt vrijwel zeker ná 1 juli naar Camp Nou. De 28-jarige spits van Atlético Madrid wil graag naar Barça en de liefde is wederzijds. Hij kost een slordige 120 miljoen euro. Mogelijk kiest Barcelona ervoor om nóg een aanvaller toe te voegen aan de selectie - en daar komt Dolberg in beeld.

De Deense spits van Ajax geldt als kandidaat-understudy van Luis Suarez. De 32-jarige Uruguayaan heeft knieproblemen en krijgt volgend seizoen waarschijnlijk meer rust van trainer Ernesto Valverde. Een extra spits zou daarom welkom zijn.

Barça denkt naast Dolberg ook aan Rodrigo (Valencia), Christhian Stuani (Girona) en Timo Werner (RB Leipzig). De clubleiding realiseert zich echter dat het niet simpel wordt om een spits te halen die een rol als bankzitter accepteert. Dolberg zei vorige week overigens dat hij bij Ajax wil blijven.