'Frenkie Light' gaat niet in Keuken Kampioen Divisie voetballen: 'Bij AZ is plek'

'Frenkie Light' gaat niet in Keuken Kampioen Divisie voetballen: 'Bij AZ is plek'

Gepubliceerd: maandag 17 juni 2019 om 17:10ma 17-06-2019 om 17:10

Jerdy Schouten heeft het afgelopen Eredivisie-seizoen indruk gemaakt op de mannen van de Derde Helft. In de afsluitende podcast van dit seizoen wordt de middenvelder van Excelsior vergeleken met Frenkie de Jong.

"Echt een revelatie. Hij was fantastisch', aldus de mannen van De Derde Helft over Schouten. "We moeten ook even uitleggen waarom hij zo goed is, want Jerdy Schouten is gewoon een eng complete middenvelder. Ik heb hem tackles zien maken à  la Frenkie de Jong. Het is een beetje een Frenkie light, vind ik. Hij kan verschrikkelijk goed voetballen. Als hij even aanzet loopt hij zo twee drie man voorbij, ogenschijnlijk moeiteloos. Hij durft in te schuiven, blijft altijd rustig. Ik ben groot fan. Hij gaat natuurlijk niet in de Keuken Kampioen Divisie voetballen."

Exelsior degradeerde namelijk via de nacompetitie naar de Eerste Divisie, maar de mannen van De Derde Helft verwachten niet dat Schouten daar volgend seizoen zijn wedstrijden speelt. "Ik zou het wel wat vinden voor FC Utrecht, maar die hebben Maher gehaald. AZ, daar is plek op het middenveld", klinkt het.

Beluister hier op Apple Podcast
Beluister op Spotify

De afleveringen zijn op alle podcastplatformen te horen!

In De Derde Helft-podcast delen Titus, cultheld Koen 'Snijboon' en de broers Gijs en Tim hun eigen kijk op de Eredivisie en Champions League. Heel serieus nemen ze zichzelf niet. Met hun snelle rubriekjes, slappe grappen en krankzinnige feiten brengen ze de romantiek van de vaderlandse voetbalcompetitie naar je oorschelp. Borrelpraat deluxe. Luister nu de nieuwste aflevering!

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verwacht jij dat Schouten vertrekt bij Excelsior?

(1157 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws