Ajax-talent (18) kiest voor NEC: Het is een keuze van Ajax en mij geweest

Ajax-talent (18) kiest voor NEC: "Het is een keuze van Ajax en mij geweest"

Gepubliceerd: maandag 17 juni 2019 om 13:21ma 17-06-2019 om 13:21

Het achttienjarige Ajax-talent Venitchio Sint speelt volgend seizoen bij NEC. De vleugelaanvaller zag onvoldoende perspectief in Amsterdam.

"Ik denk dat het voor mij beter is om de stap te maken om zo ergens het eerste te bereiken en mezelf te ontwikkelen tot een betere speler", zegt Sint tegen Ajax Showtime. "Dit seizoen ben ik aan veel minder speelminuten gekomen dan in de jaren die ik ervoor bij Ajax heb gespeeld. Dat is de reden waarom ik vertrek."

"Het is een keuze van Ajax en mij geweest. Tijdens het eindgesprek zeiden ze dat een stap naar een andere club voor mij het beste zou zijn", vervolgt de talentvolle aanvaller, die bij NEC meer kansen ziet. "Het Arnaut Groeneveld-proces. Dat is het doel en daar gaan we voor. Dat hebben ze mij voor geschetst."

Sint speelde negen jaar in de Ajax-opleiding. "Ik heb veel geleerd, veel mooie trips gemaakt en door Ajax heb ik ook het Nederlands elftal gehaald. Ik heb me ontwikkeld als voetballer en daar ben ik Ajax dankbaar voor. Ik ben blij dat ik bij een club als Ajax heb mogen voetballen, dat blijft me altijd bij."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws