Sinkgraven bevestigt akkoord met Leverkusen, Ajax krijgt 'bijna 5 miljoen euro'

Sinkgraven bevestigt akkoord met Leverkusen, Ajax krijgt 'bijna 5 miljoen euro'

Gepubliceerd: maandag 17 juni 2019 om 13:47ma 17-06-2019 om 13:47

Daley Sinkgraven gaat Ajax verlaten voor Bayer Leverkusen. Dat bevestigt hij aan De Telegraaf. Als alles volgens plan verloopt, tekent de linksback maandag nog bij de club van trainer Peter Bosz.

In Duitsland ligt een vijfjarig contract klaar voor Sinkgraven. "We zijn eruit", laat hij desgevraagd weten aan De Telegraaf. Leverkusen betaalt bijna vijf miljoen om het Ajax-contract van Sinkgraven af te kopen. Hij lag nog één jaar vast.

In Amsterdam kon Sinkgraven niet meer rekenen op een basisplaats, nadat hij lange tijd met blessureleed kampte en de concurrentiestrijd verloor van Nicolás Tagliafico. Op 12 mei speelde hij tegen FC Utrecht zijn laatste wedstrijd voor Ajax.

Met Bosz treft Sinkgraven in Leverkusen een oude bekende. Bosz was in het seizoen 2016/17 trainer van Ajax en besloot Sinkgraven te transformeren tot vleugelverdediger. Bosz liet al eens doorschemeren dat de 23-jarige linkspoot in zijn ogen 'de Europese top kan bereiken' op die positie.

Leverkusen eindigde afgelopen seizoen op de vierde plaats in de Bundesliga en kwalificeerde zich daarmee voor de Champions League. Sinkgraven maakte in januari 2015 voor een slordige zeven miljoen euro de overstap van sc Heerenveen naar Ajax. Afgelopen seizoen kwam hij tot elf officiële optredens. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws