Gedegradeerd De Graafschap haalt oude bekende terug: Twaalf jaar hier gespeeld

Gedegradeerd De Graafschap haalt oude bekende terug: "Twaalf jaar hier gespeeld"

Gepubliceerd: maandag 17 juni 2019 om 14:38ma 17-06-2019 om 14:38

Gregor Breinburg vervolgt zijn loopbaan bij De Graafschap. De middenvelder komt over van Sparta. Breinburg (27) keert terug op bekend terrein: hij doorliep de jeugdopleiding in Doetinchem en kwam tot 92 competitiewedstrijden in het shirt van De Superboeren. 

"Ik heb een heel goed gevoel bij De Graafschap", vertelt hij op de website van zijn nieuwe club. "Ik heb hier twaalf jaar gespeeld en ken nog steeds veel mensen binnen de club. De steun van de supporters is ongelooflijk. Samen met hen wil ik een mooie tijd beleven, net als in het verleden. De Graafschap hoort namelijk in de Eredivisie thuis."

Manager voetbalzaken Peter Hofstede is enthousiast over zijn aanwinst. "Gregor is een fysiek sterke middenvelder, die de afgelopen jaren zijn sporen heeft verdiend in de Ere- én Eerste Divisie. We verwachten van hem dat hij duelkracht en voetbal op het middenveld toevoegt. Dat hij een verleden bij de club heeft, is een bijkomend voordeel. Gregor kent de club goed."

Met Sparta promoveerde Breinburg afgelopen maand via de play-offs naar de Eredivisie. De Graafschap ging juist ten onder in de nacompetitie. Op De Vijverberg heeft Breinburg voor één jaar getekend, met daarbij de optie voor een extra seizoen. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws