Gepikeerde Totti over Ziyech: 'Weet zeker dat hij de juiste keuze was geweest'

Gepikeerde Totti over Ziyech: 'Weet zeker dat hij de juiste keuze was geweest'

Gepubliceerd: maandag 17 juni 2019 om 16:35ma 17-06-2019 om 16:35

Tijdens een persconferentie waarop hij zijn vertrek bij AS Roma onthulde, heeft Francesco Totti zich maandag uitgelaten over de mislukte transfer van Hakim Ziyech naar Rome. Directeur Totti wilde Ziyech afgelopen zomer naar Stadio Olimpico halen. De clubleiding van Roma koos echter voor Javier Pastore. 

Zonder de namen van Pastore en Ziyech expliciet te noemen, wist iedereen maandag op welke spelers Totti doelde toen hij een transfer van een jaar geleden besprak. "Ik kwam terug van vakantie toen ik door de clubleiding werd gevraagd naar mijn mening over een bepaalde speler. Daarop antwoordde ik dat hij op dit moment niet goed zou zijn voor Roma."

"Deze speler paste niet in het systeem van onze trainer en bovendien was hij al duizend keer geblesseerd geweest. Dus ik zei: we moeten een andere speler halen."

Die andere speler hád Ziyech moeten worden. Naar verluidt waren Roma en Ajax in grote lijnen zelfs akkoord over een transfer naar de Serie A en ook Ziyech en zijn zaakwaarnemer wachtten op groen licht. 

Juiste keuze
"Ik zou een speler van Ajax hebben gehaald. De andere directeuren zeiden dat ik zeurde, dat ik problemen veroorzaakte", aldus een gepikeerde Totti. "Maar ze vroegen om mijn mening! "Ik had inderdaad een andere keuze gemaakt, maar ik weet zeker dat die speler de juiste keuze was geweest."

Totti (42) was sinds 2017 directeur van zijn grote liefde. Maandag stapte de clublegende op. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws