Update: VVV-Venlo presenteert dinsdag nieuwe hoofd- en assistent-trainer

Update: VVV-Venlo presenteert dinsdag nieuwe hoofd- en assistent-trainer

17-06-2019 18:32 Laatste update: 18-06-2019 12:39
126

VVV-Venlo heeft een opvolger voor Maurice Steijn gevonden. Robert Maaskant gaat aan de slag in De Koel, zo melden bronnen binnen de club aan De Limburger. Hij wordt dinsdagmiddag gepresenteerd.

De vijftigjarige Maaskant neemt Raymond Libregts mee als assistent. Het duo volgt Steijn en Jay Driessen op, die naar Al Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten zijn vertrokken. De twee werkten eerder samen bij FC Groningen in het seizoen 2012/'13. Maaskant komt over van Almere City FC, waar hij sinds maart 2018 technisch directeur was. 

Maaskant is een oude bekende van technisch directeur Stan Valckx van VVV. Ze werkten samen in Polen, waar ze in 2011 landskampioen werden met Wisla Krakow. Libregts speelde tussen 1985 en 1988 bovendien samen met Valckx in Venlo.

Onder meer John van 't Schip werd onlangs nog in verband gebracht met VVV. De keuze is dus gevallen op Maaskant, die in het verleden onder meer Willem II en NAC Breda onder zijn hoede had. Volgens De Limburger is nog niet duidelijk voor hoeveel jaar hij gaat tekenen.

Update 18/06, 12:39 uur: De aanstelling van Robert Maaskant bij VVV-Venlo lijkt een kwestie van tijd. De club heeft aangekondigd om dinsdag om 13:30 uur de nieuwe trainer en assistent te presenteren. Bovendien maakte Almere City eerder dinsdag bekend dat Maaskant bij die club vertrekt als technisch directeur.

VVV-Venlo nam afgelopen week afscheid van Maurice Steijn, die naar Al-Wahda FC in de Verenigde Arabische Emiraten vertrekt. Hij neemt assistent-trainer Jay Driessen met zich mee.