Benfica trekt in statement fel van leer tegen media: 'Compleet onjuist en absurd'

Benfica trekt in statement fel van leer tegen media: 'Compleet onjuist en absurd'

Gepubliceerd: maandag 17 juni 2019 om 19:06ma 17-06-2019 om 19:06

Benfica ontkent met klem dat João Félix hard op weg is naar Atlético Madrid. Portugese en Spaanse media pakten maandagochtend groot uit met dat nieuws, waardoor O Glorioso zich genoodzaakt ziet tot een officieel statement.

Onder meer Record schreef dat Félix dicht bij een transfer naar Atlético is. De negentienjarige aanvaller beleefde dit seizoen zijn definitieve doorbraak in de Primeira Liga en het Portugese elftal. In 25 competitieduels was hij goed voor 15 goals en zeven assists. Daarmee zou Félix de interesse hebben gewekt van bijna alle Europese grootmachten. Benfica spreekt echter tegen dat een vertrek een uitgemaakte zaak is.

'Gezien de berichten van de afgelopen uren wil Benfica duidelijk maken dat het absoluut niet klopt dat onderhandelingen inzake een mogelijke transfer van João Félix gaande zijn', luidt de verklaring. 'De voorwaarden voor een vertrek zijn duidelijk en publiekelijk bekend, gezien zijn transferclausule van 120 miljoen euro.'

Ook het feit dat zaakwaarnemer Jorge Mendes liefst 30 procent commissie zou ontvangen, zoals gemeld door A Bola, wordt afgedaan als onzin. 'Dit verhaal verdient de meest serieuze afwijzing', aldus de Portugese topclub die spreekt van a falsa notícia. 'Dit nieuws is compleet onjuist, absurd en heeft het doel om de reputatie en waardigheid van Benfica te beschadigen.'

Mocht Atlético daadwerkelijk 120 miljoen euro betalen voor Félix, dan wordt hij de duurste inkomende transfer van de Madrilenen. De Portugees lijkt de opvolger te moeten worden van Antoine Griezmann.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws