Update: Van Amersfoort heeft nieuwe club en tekent voor drie jaar

Update: Van Amersfoort heeft nieuwe club en tekent voor drie jaar

Gepubliceerd: maandag 17 juni 2019 om 23:25ma 17-06-2019 om 23:25

Nieuws uit Polen: Cracovia Krakow hoopt Pelle van Amersfoort op te pikken bij sc Heerenveen. De middenvelder is transfervrij en staat voor zijn eerste avontuur in het buitenland.

Dat meldt Gazeta Krakowska. Volgens de berichtgeving uit Polen is Cracovia dicht bij de komst van Van Amersfoort. De Poolse nummer vier van het afgelopen seizoen wilde eerst Marko Vejinovic, maar hem losweken bij AZ lukte niet. Daardoor schakelde de club door naar Van Amersfoort, wiens contract over twee weken afloopt. Naar verluidt zijn er ook Eredivisie-clubs die Van Amersfoort willen hebben, zo werd eerder gemeld.

"Ik had al ergens kunnen tekenen, maar ik wil wachten. Makkelijk is dat niet, want ik houd van zekerheid", zei Van Amersfoort vorige maand in de Leeuwarder Courant. "Mijn zaakwaarnemer zegt dat hij vaak met spelers heeft gewerkt die later spijt kregen dat ze te snel voor een club hadden gekozen."

De 23-jarige Van Amersfoort speelde vrijwel zijn hele carrière bij Heerenveen. Alleen in het seizoen 2015/2016 verhuurde de club hem aan Almere City. Daarna brak hij definitief door in Friesland.

Update 22:01 uur: Volgens Voetbal International is de transfer van Van Amersfoort naar Polen rond. De middenvelder tekent een contract voor drie seizoenen bij de Poolse subtopper. Van Amersfoort is volgend seizoen dus actief in de Europa League. Krakow wist zich te plaatsen voor dat toernooi.

Update 23:24 uur: Het is definitief: Cracovia Krakow is de nieuwe club van Van Amersfoort. De Polen hebben de transfer van de middenvelder via de officiële kanalen aangekondigd. Van Amersfoort heeft in Polen voor drie seizoenen getekend. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Van Amersfoort goed genoeg voor de Eredivisie-subtop?

Ja
69%
Nee
31%
(906 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws