'FC Barcelona nadert akkoord over terugkeer van Neymar'

'FC Barcelona nadert akkoord over terugkeer van Neymar'

17-06-2019 23:46
65

Neymar is dicht bij een terugkeer naar FC Barcelona. Met dat nieuws pakt het Braziliaanse Globoesporte maandagavond uit. Barcelona-president Josep Maria Bartomeu is in onderhandeling met de clubleiding van Paris Saint-Germain, de werkgever van Neymar.

L'Equipe meldde zondag al dat PSG bereid is om Neymar bij een goed bod te laten vertrekken. Barcelona lijkt serieus geïnteresseerd te zijn in een rentree van de aanvaller. Volgens Globoesporte is het mogelijk dat Samuel Umtiti, Ousmane Dembélé en Ivan Rakitic bij de deal worden betrokken. Daar moet wel nog een forse transfersom bij: 100 miljoen euro.

Insiders melden aan Globoesporte dat de onderhandelingen in een vergevorderd stadium zijn. De transfer kan worden aangekondigd wanneer de window officieel open gaat: op 1 juli. Het idee is dus dat Barcelona 100 miljoen euro betaalt plus een aantal spelers aan de Fransen geeft. Neymar heeft bij PSG nog een contract tot 2022. 

Voor Neymar terug kan keren moet er eerst een ander probleem worden opgelost, schrijft het Braziliaanse medium. Neymar heeft Barcelona kort na zijn transfer naar Parijs voor de rechter gedaagd vanwege een miljoenenclausule die niet betaald zou zijn. Het gaat om 26 miljoen euro.

Neymar claimt dat hij daar recht op heeft omdat hij zijn contract in Catalonië destijds verlengde. Barcelona laat een ander geluid horen en vindt juist niet dat de Braziliaan aanspraak maakt op dat bedrag, omdat hij nog geen jaar na de contractverlenging naar Parijs transfereerde. De situatie is nog niet opgelost.