'United kan team gaan bouwen rond Rashford: aanvaller zet lichten op groen'

'United kan team gaan bouwen rond Rashford: aanvaller zet lichten op groen'

18-06-2019 08:15
26

Manchester United krijgt een flinke boost in aanloop naar het nieuwe seizoen. Marcus Rashford heeft de Premier League-grootmacht groen licht gegeven om zijn contract te verlengen, meldt de Britse kwaliteitskrant The Times.

De onderhandelingen bevinden zich in de afrondende fase. De 21-jarige aanvaller verkiest een langer verblijf op Old Trafford boven een transfer. Onder meer FC Barcelona en Juventus hielden zijn situatie in de gaten. Rashford wil de oude glorie van United helpen herstellen, zo klinkt het. The Sun meldde onlangs al dat de Engelse international 335.000 euro per week kan gaan verdienen. Momenteel strijkt hij nog zo'n 90.000 euro per week op.

Rashford doorliep sinds zijn zesde de jeugdopleiding van United en maakte onder Louis van Gaal zijn debuut in het eerste elftal in 2016. Hij scoorde sindsdien 45 keer in 170 optredens. Lange tijd leken The Mancunians voor een hels karwei te staan om Rashford te overtuigen. Het jeugdproduct geeft nu een duidelijk signaal af, in tegenstelling tot Paul Pogba, die het liefst wil vertrekken. Ook Romelu Lukaku dreigt te vertrekken, met Internazionale op het vinkentouw.

United maakt op zijn beurt werk van rechtsback Aaron Wan-Bissaka, maar een voorstel van 39 miljoen euro plus 16 miljoen aan bonussen is afgewezen. Crystal Palace zet in op een vast bedrag van 50 miljoen en 15 miljoen aan bonussen.