'Kind van de club vertrekt bij Atlético: voor 70 miljoen naar Bayern of Man City'

'Kind van de club vertrekt bij Atlético: voor 70 miljoen naar Bayern of Man City'

Gepubliceerd: dinsdag 18 juni 2019 om 08:52di 18-06-2019 om 08:52

Rodrigo Hernandez gaat Atlético Madrid deze zomer verlaten en vertrekt hoogstwaarschijnlijk naar Bayern München of Manchester City. De middenvelder heeft zijn vertrekwens kenbaar gemaakt bij CEO Miguel Ángel Gil Marín.

Dat meldt Marca. Rodrigo heeft slechts één seizoen in het shirt van Atlético gespeeld. Los Rojiblancos kocht hem vorig jaar zomer voor 25 miljoen euro van Villarreal, nadat hij de Madrilenen in 2013 juist verliet. Rodrigo doorliep er de volledige jeugdopleiding. Atlético betaalde 25 miljoen, maar kan inmiddels drie keer zoveel krijgen: de afkoopsom is bepaald op zeventig miljoen euro. Bayern en City zijn bereid dat bedrag te betalen.

Atlético heeft er alles aan gedaan om Rodrigo binnenboord te houden, maar meerdere gesprekken met Diego Simeone waren niet genoeg om de Spanjaard te overtuigen. De middenvelder hoopt al na één seizoen op een stap omhoog en richt het vizier op Bayern of City. Het plan dat hem door beide clubs is voorgeschoteld spreekt hem aan. Het is nu een kwestie van kiezen voor welke club hij wil spelen.

Volgens Marca is de kans groot dat Man City de nieuwe club van Rodrigo wordt. De transfer wordt in de komende dagen officieel, zo klinkt het. Atlético kan het geld gebruiken voor de transfer van João Félix, die 120 miljoen euro kost.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws