Update: AZ-transfer helemaal rond: Japanse rechtsback (18) zet handtekening

Update: AZ-transfer helemaal rond: Japanse rechtsback (18) zet handtekening

21-06-2019 18:56 Laatste update: 19:10
53

AZ heeft een mondeling akkoord bereikt over de huur van Yukinari Sugawara. De achttienjarige Japanner staat momenteel onder contract bij Nagoya Grampus, maar wordt vrijdag medisch gekeurd in Alkmaar. Dat meldt de club via de officiële kanalen.

De Japanse jeugdinternational komt uit de jeugdopleiding van Nagoya Grampus en maakte vorig jaar zijn debuut in het eerste elftal. In 2017 debuteerde hij als Japans international voor Japan Onder 17. Daarmee speelde hij ook op het WK Onder 17 in India. De rechtsback staat inmiddels op negentien interlands voor de verschillende vertegenwoordigende elftallen van Japan. Dit jaar speelde hij nog vier duels op het WK Onder 20 in Polen.

AZ heeft met de Japanse club een mondeling akkoord bereikt. Sugawara reist donderdag af naar Nederland en wordt vrijdag medisch gekeurd.

Update 21/6 18.56: De transfer van Sugawara is helemaal in kannen en kruiken: de achttienjarige rechtsback uit Japan onderging vrijdag zijn medische keuring in Alkmaar en zette zijn handtekening onder een huurcontract. Sugawara wordt voor één seizoen gehuurd van Nagoya Grampus, maar AZ heeft een optie tot koop bedongen en ziet in de Japanner een potentiële opvolger van Jonas Svensson.