De Graafschap neemt 'kopsterke en ervaren verdediger' transfervrij over

De Graafschap neemt 'kopsterke en ervaren verdediger' transfervrij over

Gepubliceerd: dinsdag 18 juni 2019 om 13:02di 18-06-2019 om 13:02

Toine van Huizen maakt de overstap naar De Graafschap. De ervaren verdediger komt transfervrij over van Telstar, zo laten de Superboeren weten via de officiële kanalen.

De 29-jarige Van Huizen heeft in Doetinchem een contract getekend voor twee seizoenen. "Ik vind De Graafschap een fantastische club, met een prachtige aanhang", aldus Van Huizen op de website van De Graafschap. "Ik ben een hardwerkende verdediger die altijd vol gas geeft. Dat wil ik de komende seizoenen hier laten zien, in combinatie met verzorgd voetbal."

De Graafschap degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie. "Toine brengt de nodige ervaring met zich mee, daar waren wij naar op zoek", stelt manager voetbalzaken Peter Hofstede. "Bovendien halen we een lange en kopsterke centrumverdediger in huis. Wij zijn blij dat hij voor De Graafschap heeft gekozen. Toine heeft al met onze nieuwe trainer Mike Snoei gewerkt en we kijken uit naar onze samenwerking."

Van Huizen stond voorheen onder meer onder contract bij AZ en Sparta. In de zomer van 2013 verkaste hij transfervrij van Sparta naar Telstar. Daar speelde hij afgelopen seizoen 34 wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde en twee assists gaf.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws