'Ik kom om te laten zien dat ik beter ben, al haalt Ajax Sergio Ramos'

'Ik kom om te laten zien dat ik beter ben, al haalt Ajax Sergio Ramos'

18-06-2019 19:55
100

Kik Pierie viel tijdens zijn eerste kennismaking met Erik ten Hag bijna van zijn stoel. De Ajax-trainer legde tot in detail uit wat hij komend seizoen van de achttienjarige verdediger verwacht in Amsterdam.

Pierie had voor zijn transfer een gesprek met 'de mensen die aan de knoppen zitten'. "Dat was met Doesburg, Veldmate, Overmars en Ten Hag", zegt de linkspoot bij Podcasten met Petersen. "Dan zijn er vragen en ze leggen uit waarom ze je willen halen. Ik vroeg hoe ze mij zien, waarom ze mij willen halen en wat ik moet doen om onbetwist bij het eerste elftal te komen."

"Wat mij opviel was dat Ten Hag meteen heel erg op de details inging", vervolgt Pierie. "Hoe ze spelen en wat zij verwachten van mij als centrale verdediger en linksback. Het was goed dat we al tegen Ajax hadden gespeeld, want anders wist ik bijna de hele tactiek. Dat vond ik bijzonder. Als speler weet je bij Ten Hag wat er van je verwacht wordt. Bij zo'n trainer kun je je heel goed ontplooien, omdat je weet wat de afspraken zijn. Dan kun je er bovenuit stijgen."

Pierie gaat in ieder geval niet naar Ajax om de bank warm te houden, al is de concurrentie fors met onder meer Daley Blind. "Ik ga erheen met de mindset dat ik zo snel mogelijk in de basis wil komen. Ik kom om te laten zien dat ik beter ben, al halen ze bij wijze van spreken Sergio Ramos."

Pierie komt voor zo'n vijf miljoen euro over van sc Heerenveen.