'De Ligt wijst Barça formeel af: betere aanbiedingen van PSG, Bayern en Juve'

'De Ligt wijst Barça formeel af: betere aanbiedingen van PSG, Bayern en Juve'

Gepubliceerd: dinsdag 18 juni 2019 om 20:18di 18-06-2019 om 20:18

De deur lijkt definitief dicht voor een transfer van Matthijs de Ligt naar FC Barcelona. Zaakwaarnemer Mino Raiola heeft het voorstel van de Catalanen formeel afgewezen en de 19-jarige aanvoerder van Ajax sluit zich daarbij aan.

Dat meldt althans het Spaanse radiostation Cadena SER. Barça deed een paar weken geleden een laatste voorstel voor de Oranje-international, maar het antwoord was negatief. Het is nu zo goed als zeker dat de Spaanse kampioen naast De Ligt grijpt. Alleen als de verdediger terugkrabbelt en alsnog instemt met het afgewezen aanbod, is een overstap naar Camp Nou nog mogelijk.

Die kans is volgens het Spaanse medium heel klein. Voorzitter Josep Maria Bartomeu bemoeide zich persoonlijk met de onderhandelingen, zoals hij eerder deed met Frenkie de Jong, maar Raiola was niet onder de indruk. De respons van De Ligt is duidelijk: als zijn zaakwaarnemer 'nee' zegt, dan sluit hij zich daarbij aan. Bij Barça denken ze dat de reden puur en alleen economisch is.

De Ligt eiste een hoger salaris dan Ajax-ploeggenoot De Jong, mede doordat hij andere, financieel aantrekkelijkere, aanbiedingen op zak heeft. Paris Saint-Germain, Juventus en Bayern München bieden meer dan de Catalanen.

Barça leek juist weer wat hoop te mogen koesteren op de komst van De Ligt. Esport3 berichtte dat de omgeving van de mandekker een transfer naar PSG afraadt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws