Brazilië krijgt loodzware loting in achtste finales ondanks krappe zege op Italië

Brazilië krijgt loodzware loting in achtste finales ondanks krappe zege op Italië

Gepubliceerd: dinsdag 18 juni 2019 om 22:57di 18-06-2019 om 22:57

In groep C zijn drie landen op zes punten geëindigd. Op doelsaldo eindigde Italië ondanks een 1-0 nederlaag tegen Brazilië bovenaan, waardoor Australië en de Zuid-Amerikaanse vrouwen om de tweede plaats vochten. Uiteindelijk verloor Brazilië die strijd, waardoor het in de knock-outfase een loodzware loting heeft.

Brazilië scoort niet genoeg
In groep C was vooraf al duidelijk dat de nummer drie van de groep het in de achtste finales zwaar zou gaan krijgen. Dat land zou immers naar alle waarschijnlijkheid tegen Frankrijk moeten aantreden, dat eerste gaat worden in poule A. Het was daarom zaak voor zowel Italië, Australië als Brazilië om de gevreesde derde plaats te ontlopen. De Zuid-Amerikaanse vrouwen moesten dan in ieder geval van Italië winnen en ze deden dat ook. Een rake strafschop van Marta in de tweede helft (daarmee werd ze WK-topscorer aller tijden) was voldoende voor de zege, maar dat bleek door het resultaat bij de andere wedstrijd in de groep niet genoeg.

Australië komt goed weg
De Australische vrouwen moesten in hun laatste groepswedstrijd ruim winnen van Jamaica en hopen dat Brazilië niet (met al te ruime cijfers) van Italië zou winnen. Een 4-1 zege op de Caribische ploeg was genoeg voor de Matildas, die daarmee op doelsaldo Brazilië onder zich wisten te houden en tweede in de groep werd. Vier treffers van Samantha Kerr en een eretreffer van Havana Solaun in negentig minuten voetbal leverden een affiche in de achtste finale tussen Australië en Noorwegen op.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws