VAR frustreert Brazilië en keurt drie doelpunten af, Peru wint van Bolivia

19-06-2019 06:45
7

Brazilië is er niet in geslaagd om z'n tweede groepsduel op de Copa América te winnen. Tegen Venezuela bleef het elftal van bondscoach Tite dinsdagnacht op 0-0 steken. Liefst drie Braziliaanse doelpunten werden afgekeurd. Peru won wél.

Brazilië - Venezuela 0-0
Met Ajax-aanvaller David Neres in de basis domineerden De Goddelijke Kanaries negentig minuten lang tegen Venezuela. In de eerste helft van de wedstrijd kreeg Neres een grote kans. De vleugelspeler schoot naast. Roberto Firmino scoorde wél, maar zijn goal werd afgekeurd door de VAR. Firmino zou een overtreding hebben gemaakt op zijn tegenstander.

Een kwartier na de pauze werd ook een treffer van invaller Gabriel Jesus afgekeurd. Brazilië dacht een paar minuten voor tijd alsnog de winst binnen te slepen, na een mooie actie van Éverton en een goal van Philippe Coutinho. Firmino bleek echter hands te hebben gemaakt - en dus ging het feest wéér niet door.

Brazilië staat na de remise op de eerste plaats in Groep A, met vier punten uit twee duels.

Bolivia - Peru 1-3
Peru staat na dinsdagnacht ook op vier punten. Bolivia, dat z'n eerste groepsduel met 3-0 verloor van Brazilië, werd in Rio de Janeiro met 3-1 verslagen. Namens Peru scoorden Paulo Guerrero, Jefferson Farfán en Edison Flores. Renato Tapia (Feyenoord) stond de gehele wedstrijd in het veld. Brazilië en Peru gaan zaterdag bepalen die winnaar wordt van Groep A.