'Man City verbreekt eigen transferrecord en troeft PSG, Bayern én United af'

'Man City verbreekt eigen transferrecord en troeft PSG, Bayern én United af'

19-06-2019 09:05
58

Manchester City staat het op het punt om het eigen transferrecord te verbreken. Na The Telegraph meldt inmiddels ook BBC Sport dat Atlético Madrid-middenvelder Rodri (22) onderweg is naar het Etihad Stadium. 

In het contract van Rodri is een afkoopsom van 70 miljoen euro opgenomen. Premier League-kampioen Man City is bereid om dat bedrag te betalen. Het huidige transferrecord van de club staat op 67 miljoen. Dat was afgelopen zomer de prijs van Riyad Mahrez, die overkwam van Leicester City. 

Rodri werd een jaar geleden door Atlético weggehaald bij Villarreal. Volgens Marca waren ook Manchester United, Bayern München en Paris Saint-Germain deze zomer concreet voor de Spanjaard. Rodri wil echter dolgraag samenwerken met City-trainer Pep Guardiola.

270 miljoen
In totaal kan Atlético deze zomer mogelijk 270 miljoen euro (!) aan transferinkomsten bijschrijven. Lucas Hernández is voor 80 miljoen verkocht aan Bayern München en sterspeler Antoine Griezmann lijkt voor 120 miljoen de overstap te maken naar FC Barcelona. Atlético wil zich ondertussen versterken met het Portugese supertalent Joao Felix. De tiener van Benfica kost, net als Griezmann, 120 miljoen.