Van de Donk is klaar met kritiek op Oranje: 'Wel wat hard, dat mag iets minder'

Van de Donk is klaar met kritiek op Oranje: 'Wel wat hard, dat mag iets minder'

Gepubliceerd: woensdag 19 juni 2019 om 10:44wo 19-06-2019 om 10:44

Daniëlle van de Donk vindt dat de kritiek op de Oranje Leeuwinnen wel wat minder mag. De middenveldster benadrukt dat het voor de speelsters van Oranje pas het tweede WK is.

"Als wij het WK winnen met lelijk voetbal, dan hoor je mij niet klagen. Ik vind dat er te veel nadruk op het spel wordt gelegd", aldus Van de Donk tegenover de NOS. "Iedereen mag een mening hebben, maar af en toe is het wel wat hard. Dat mag iets minder", vindt ze.

Oranje won de eerste twee wedstrijden van het WK van Nieuw-Zeeland (1-0) en Kameroen (3-1), maar er was veel kritiek op het spel van de formatie van Sarina Wiegman. "Het is pas ons tweede WK. We weten dat het allemaal beter moet. Daar zijn we ons van bewust. Stel je voor dat we echt goed gaan voetballen, wat kan er dan gebeuren?", aldus Van de Donk.

Op haar eigen spel is Van de Donk kritisch. "Soms is het bij mij alleen maar rennen en vliegen. Dan denk ik: ga eens terug naar je taak. Ik vind het niet erg om veel te doen, maar aan de bal zou ik het wat rustiger willen."

Oranje strijdt donderdag met Canada om de groepswinst. Die wedstrijd begint om 18.00 uur.

Poll

Wordt Oranje groepswinnaar?

(1115 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws