Update: Bayern München meldt akkoord: verloren zoon Hummels naar Dortmund

Update: Bayern München meldt akkoord: verloren zoon Hummels naar Dortmund

Gepubliceerd: woensdag 19 juni 2019 om 14:50wo 19-06-2019 om 14:50

Mats Hummels keert definitief terug bij Borussia Dortmund. Volgens Kicker is met Bayern München een akkoord bereikt over een transfersom van 38 miljoen euro. 

Afgelopen week sijpelde vanuit Duitsland het nieuws door dat de dertigjarige Hummels aan de slag gaat bij Dortmund. In 2016 bewandelde ervaren stopper juist de omgekeerde weg. Destijds maakte hij de pikante overstap van Dortmund naar München.

Nu staat hij volgens Kicker op het punt om Der Rekordmeister definitief te verlaten. Vice-kampioen Dortmund zou akkoord zijn met Bayern over een transfersom van 38 miljoen euro. Drie jaar geleden leverde Hummels 35 miljoen euro op.

Met de komst van Benjamin Pavard (VfB Stuttgart) en Lucas Hernández (Atlético Madrid) speelde Bayern al in op een vertrek van Hummels. Voor Dortmund betekent de terugkeer van de verloren zoon de vierde grote transfer van deze zomer. Eerder werden Thorgan Hazard, Nico Schulz en Julian Brandt voor opgeteld 75 miljoen euro ingelijfd. 

Update 14.50: De transfer van Hummels is inmiddels bevestigd door Bayern München. De kampioen van Duitsland laat weten dat er geen mededelingen worden gedaan over een transfersom. Hummels moet nog medische gekeurd worden door zijn nieuwe club.

Het eerder genoemde bedrag van 38 miljoen euro zou bestaan uit een basissom van 30 miljoen plus variabelen en bonussen van 8 miljoen. In Dortmund ligt voor Hummels een driejarig contract klaar. Hij gaat naar verluidt 10 miljoen euro bruto per seizoen verdienen. 

Poll

Wordt Dortmund komend seizoen kampioen?

(1239 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws