KNVB verplaatst wedstrijd Ajax met één maand, PSV laat mogelijkheid liggen

KNVB verplaatst wedstrijd Ajax met één maand, PSV laat mogelijkheid liggen

Gepubliceerd: woensdag 19 juni 2019 om 15:08wo 19-06-2019 om 15:08

De KNVB heeft woensdagmiddag het definitieve Eredivisie-programma voor het seizoen 2019/2020 onthuld. Met name de vierde speelronde is ingrijpend gewijzigd ten opzichte van het eerder gepubliceerde conceptprogramma.

Ajax-Fortuna Sittard stond gepland voor zaterdag 24 augustus, maar is verschoven naar woensdag 25 september. Het treffen met de Limburgers zou voor Ajax tussen twee Europese wedstrijden in komen: de Amsterdammers hebben de mogelijkheid gekregen om de thuiswedstrijd tegen Fortuna te verplaatsen naar een latere datum en hebben hier gebruik van gemaakt.

PSV heeft vriendelijk bedankt voor de geste van de KNVB: de Eindhovenaren spelen op zaterdag 24 augustus 'gewoon' tegen FC Groningen. Alleen wanneer PSV eind augustus in de vierde voorronde van de Europa League speelt, wordt de wedstrijd tegen FC Groningen één dag verschoven.

Feyenoord, AZ en FC Utrecht moeten nog even afwachten hoe hun programma er eind augustus uitziet. Wanneer de Europa League-vertegenwoordigers zich plaatsen voor de laatste voorronde, worden Feyenoord-AZ en FC Utrecht-VVV-Venlo eveneens verplaatst naar woensdag 25 september.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws