Hopen op Ajax-doorbraak: Wie weet wat er allemaal gebeurt in de transferperiode

Hopen op Ajax-doorbraak: "Wie weet wat er allemaal gebeurt in de transferperiode"

Gepubliceerd: woensdag 19 juni 2019 om 18:12wo 19-06-2019 om 18:12

Perr Schuurs kijkt optimistisch vooruit naar het nieuwe seizoen. In zijn eerste jaar bij Ajax kwam de Limburgse verdediger (19) niet tot veel speelminuten, maar die situatie kan na de zomer zomaar veranderen.

Schuurs speelde welgeteld negen minuten in de Eredivisie. "Een nieuwe club, een nieuwe stad en een nieuw thuis; het was allemaal erg wennen", verklaart hij op de Ajax-website. Bij Fortuna Sittard was Schuurs aanvoerder. "Toen ik in 2018 naar Ajax kwam, waren de kaarten anders geschud. Ik moest gewoon achteraan aansluiten. Dat was wennen en niet altijd makkelijk, maar ook heel logisch, dat snap ik zelf ook wel."

"Ik ben blij dat ik veel wedstrijden heb gespeeld voor Jong Ajax en dagelijks kon meetrainen met het eerste elftal", vervolgt hij. "Ik ben dit seizoen ook met Champions League-wedstrijden mee geweest en zat op de bank toen we tegen Bayern München speelden. Dat schept een band. Ik lig goed in de groep en heb met iedereen goed contact. Dat maakt het ook wel makkelijker om mezelf te zijn en ontspannen te voetballen."

Schuurs geeft de moed allesbehalve op in Amsterdam. "Het draagt allemaal bij aan mijn groei en ontwikkeling naar een basisplaats. Want dat is natuurlijk het doel voor volgend seizoen. Hoe de kaarten dan geschud zijn? Ik hoop in mijn voordeel. En wie weet wat er allemaal gebeurt in de transferperiode en wat voor kansen mij dat biedt."

Poll

Gaat Schuurs volgend seizoen doorbreken bij Ajax?

(3467 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws