Kritiek op Oranjevrouwen: Heel eerlijk, ik heb er een beetje schijt aan

Kritiek op Oranjevrouwen: "Heel eerlijk, ik heb er een beetje schijt aan"

Gepubliceerd: woensdag 19 juni 2019 om 19:49wo 19-06-2019 om 19:49

Sherida Spitse trekt zich niets aan van de kritiek op het spel van de Oranjevrouwen. Het ticket voor de achtste finales van het WK is weliswaar binnen na twee zeges, het niveau dat de ploeg haalde tegen Nieuw-Zeeland en Kameroen was niet hoog.

Spitse heeft er geen moeite mee. "Heel eerlijk, ik heb er een beetje schijt aan", zei de recordinternational van de Oranje Leeuwinnen volgens het Algemeen Dagblad op de persconferentie voor de laatste groepswedstrijd tegen Canada. "Het maakt me niet uit wat mensen van ons vinden, wij weten waar we mee bezig zijn."

Bondscoach Sarina Wiegman wil Canada verslaan, ook al is het met oog op de tegenstander in de achtste finale misschien handiger om niet te winnen en de tweede plek in de poule te pakken. "We willen winnen, dat is het uitgangspunt. Dan is het ook logisch dat de beste speelsters in het veld komen te staan", laat ze weten.

Wiegman gaat het elftal waarschijnlijk niet wijzigen. "We hebben een bepaalde basis, maar we hebben ook speelsters die heel goed zijn ingevallen. Dus moet ik keuzes maken. De groep van goede speelsters is heel breed. Maar nee, ik ben geen coach die na een mindere prestatie het elftal meteen omgooit. Ik geloof niet dat zoiets helpt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws