Onana blij met 'duidelijkheid': Ik zie en voel verschil met mijn vorige periode

Onana blij met 'duidelijkheid': "Ik zie en voel verschil met mijn vorige periode"

Gepubliceerd: woensdag 19 juni 2019 om 20:24wo 19-06-2019 om 20:24

Andre Onana is aan de vooravond van de Afrika Cup-start zéér positief over Clarence Seedorf en Patrick Kluivert. Sinds de komst van het Nederlandse duo heeft de Ajax-doelman een vaste basisplaats.

"Seedorf en Kluivert hebben gezorgd voor professionalisering", vertelt Onana, die onder voorganger Hugo Broos persona non grata was, aan Voetbal International. "Ik zie en voel het verschil met mijn vorige periode bij de nationale ploeg. Er heerst teamspirit en duidelijkheid, in de begeleiding zijn er stappen gemaakt en ze snappen wat er in onze hoofden omgaat."

Onana roemt bondscoach Seedorf en assistent Kluivert om hun 'menselijke benadering'. "Ze zijn de coaches en dus zijn ze de baas. Tegelijkertijd voel je dat ze oprecht geïnteresseerd zijn in hun spelers. Ook in de dingen buiten de nationale ploeg om. Op voetbalgebied hebben ze het voordeel dat ze zelf op het allerhoogste niveau hebben gespeeld. Hoger dan welke speler hier dan ook."

"We leren niet alleen van wat ze ons vertellen, ze kunnen het óók op een perfecte manier voordoen. En omdat ze zelf hebben ervaren hoe je onder druk moet presteren, weten ze hoe ze die druk bij ons kunnen weghalen", aldus Onana. "Voor mij voelt het werken met grootheden als Seedorf en Kluivert als een droom."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws